Nautical Curricular Strands

Nautical Curricular Strands

De Nautische Leerlijnen bundelen alle opleidingen voor een goed en veilig haven- en vaarwegbeheer in Nederland. Haven- en vaarwegbeheerders kunnen kiezen uit meer dan vijftig verschillende leermodules voor hun medewerkers. Voor elke uitvoerende nautische functie kan op maat de best mogelijke opleiding worden samengesteld.

Van Groningen tot Zeeland
Via de Nautische Leerlijnen verwerft elke vaarwegmedewerker de juiste kennis en vaardigheden. Eén uniforme opleidingsstructuur vergroot bovendien de mobiliteit en ontwikkelingskansen van deze medewerkers. Van Groningen tot Zeeland hanteren de haven- en vaarwegbeheerders dezelfde lesstof. De Nautische Leerlijnen zijn zo ook een garantie voor leren met carrièreperspectief.

Kwaliteit, inhoud en samenhang
NNVO is verantwoordelijk voor de kwaliteit, inhoud en samenhang van de Nautische Leerlijnen. De opleidingen zelf worden gegeven door gekwalificeerde externe aanbieders die voldoen aan de door de NNVO en haven- en vaarwegbeheerders gezamenlijk opgestelde eisen.

Volkeraksluizen shape 3
 

Initiatief van de gezamenlijke Nederlandse vaarwegbeheerders

De Nautische Leerlijnen zijn een initiatief van de gezamenlijke Nederlandse haven- en vaarwegbeheerders. Doel is het verder professionaliseren van het haven- en vaarwegbeheer. Goede en op elkaar aansluitende opleidingen zijn daarvoor het fundament. De haven- en vaarwegbeheerders hebben NNVO gevraagd de coördinatie van de Nautische Leerlijnen op zich te nemen. In de Nautische Leerlijnen werken samen:

 

Actueel overzicht

Een actueel overzicht van de beschikbare modules is te vinden in de opleidingskalender en in het navigatiemenu bij Nautische Leerlijnen.

Opleidingskalender

Veelgestelde vragen

De veelgestelde vragen zijn te vinden via onderstaande link.

Veelgestelde vragen
 

More information

Joyce Kooij Joyce Kooij Team Education
Link
+31 10 311 00 95 (Mon-Tue-Thur-Fri)
 
Kayleigh Koot Kayleigh Koot Team Education 
+31 10 311 00 95 (Mon to Thur)
Korstiaan HuismanKorstiaan Huisman Education Manager 
+31 6 12401394 (Mon to Thur)
 

News

NNVO zoekt een opleidingsmedewerker

Heb jij administratieve en organisatorische kwaliteiten en zou je daarmee een bijdrage willen leveren aan de veiligheid op het water? Ben jij communicatief sterk en is klantgerichtheid voor jou vanzelfsprekend? Kom dan werken als opleidingsmedewerker bij NNVO. 

Read more …

Pilot eerste her- en bijscholingscursus voor brug- en sluisoperators een feit

Ruim dertig brug- en sluisoperators kwamen op donderdag 29 februari naar NNVO voor de pilot van de eerste her- en bijscholingscursus. De recurrent training bestaat uit een combinatie van een e-learning en een klassikale bijeenkomst. Bijzonder is dat het voor het eerst om een game-based training voor brug- en sluisoperators gaat. 

Read more …

Cursisten VTS-opleiding krijgen gastcollege over Loodswezen

Gastdocent Hilbert van Omme kwam onlangs bij NNVO langs om een college te geven over het Loodswezen. Hij gaf een kijkje in zijn werk als chief pilot en ging in op de raakvlakken met het werk van een VTS-operator. Beide leveren een belangrijke bijdrage aan het vlot en veilig afhandelen van het scheepvaartverkeer. 

Read more …

Do you have questions?

Do you have questions, comments, suggestions or other matters you would like to raise? Then use our contact form. Naturally, all information that's being sent to NNVO will be treated confidentially.

Contactform short

Invalid value
Invalid value
Ongeldige invoer
Invalid value

Contact with NNVO

Marten Meesweg 115
3068 AV Rotterdam
Tel. +31 10 311 00 95

General questions

Training questions

Contactform

Stay informed

Stay informed of all NNVO developments. Sign up for our newsletter.

Follow us

Hoofdmenu