Over de Nautische Leerlijnen


De Nautische Leerlijnen bundelen alle opleidingen voor een goed en veilig haven- en vaarwegbeheer in Nederland. Haven- en vaarwegbeheerders kunnen kiezen uit meer dan vijftig verschillende leermodules voor hun medewerkers. Voor elke uitvoerende nautische functie kan op maat de best mogelijke opleiding worden samengesteld.

Van Groningen tot Zeeland
Via de Nautische Leerlijnen verwerft elke vaarwegmedewerker de juiste kennis en vaardigheden. Eén uniforme opleidingsstructuur vergroot bovendien de mobiliteit en ontwikkelingskansen van deze medewerkers. Van Groningen tot Zeeland hanteren de haven- en vaarwegbeheerders dezelfde lesstof. De Nautische Leerlijnen zijn zo ook een garantie voor leren met carrièreperspectief.
 
Initiatief van de gezamenlijke Nederlandse vaarwegbeheerders
De Nautische Leerlijnen zijn een initiatief van de gezamenlijke Nederlandse haven- en vaarwegbeheerders. Doel is het verder professionaliseren van het haven- en vaarwegbeheer. Goede en op elkaar aansluitende opleidingen zijn daarvoor het fundament. De haven- en vaarwegbeheerders hebben NNVO gevraagd de coördinatie van de Nautische Leerlijnen op zich te nemen. In de Nautische Leerlijnen werken samen:

Kwaliteit, inhoud en samenhang
NNVO is verantwoordelijk voor de kwaliteit, inhoud en samenhang van de Nautische Leerlijnen. De opleidingen zelf worden gegeven door gekwalificeerde externe aanbieders die voldoen aan de door de NNVO en haven- en vaarwegbeheerders gezamenlijk opgestelde eisen.

Actueel overzicht
Een actueel overzicht van de beschikbare modules is te vinden in de opleidingskalender en in het navigatiemenu bij Nautische Leerlijnen. 

Veelgestelde vragen
De veelgestelde vragen zijn te vinden via deze link.

Meer informatie?

Joyce Kooij
Joyce KooijSecretariaat Nautische Leerlijnen
06-82984631
Kayleigh Koot
Kayleigh KootSecretariaat Nautische Leerlijnen
06-82999791
Korstiaan Huisman
Korstiaan HuismanCoördinator Nautische Leerlijnen
06-12401394