06.02 Communicatie

Organisatie Diverse organisaties verzorgen deze module
Locatie(s) Diverse locaties beschikbaar
Onderwijsvorm Klassikaal onderwijs i.c.m. zelfstudie
Doelgroep Nautische medewerkers
Niveau van de module MBO (2/3) werk- en denkniveau
Veronderstelde voorkennis Geen
Studiebelastinguren

2 dagen contacttijd en ongeveer 8 uur zelfstudietijd.

Afhankelijk van uw voorkennis en ervaring en uw werktempo kunnen meer of minder uren voorbereiding en huiswerk nodig zijn.

Afsluiting module Deze module wordt vooralsnog door meerdere partijen gegeven.
 

Bij de ene partij krijgt u een huiswerkopdracht mee die u van te voren moet maken en wordt de module verder niet afgesloten met een toets. De huiswerkopdracht moet u wel voldoende afsluiten om het certificaat te kunnen behalen!

Bij de andere partij wordt de module wel afgesloten met een toets, maar krijgt u geen huiswerkopdracht mee die meetelt voor het certificaat. De toets moet u voldoende afsluiten om het certificaat te kunnen behalen!

Aantal cursisten 10 -15 personen
Prijs deelnemer € 500,-
Geplande startdata

U kunt inschrijven op de volgende moduledata:

- 12 en 13 december 2017 (VOL)
- 26 en 27 februari 2018 (VOL)
- 12 en 13 maart 2018
- 16 en 17 april 2018
- 7 en 8 november 2018

 

 

Globale inhoudsbeschrijving van de module 
In deze module wordt de basis van communicatie behandeld. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan een professionele uitstraling van de nautisch medewerker. Hierbij kan gedacht worden aan het profileren als vertegenwoordiger van de eigen organisatie en een klantvriendelijke houding. Dit laatste betreft het voeren van telefoongesprekken op correcte wijze, de communicatie afstemmen op de klant, de belangen van de klant inschatten en daar zo veel mogelijk rekening mee houden.

Doel/rationale van de module
De nautische sector heeft behoefte aan medewerkers die bewust en professioneel communicatievaardigheden hanteren om enerzijds hun eigen organisatie te vertegenwoordigen en anderzijds klantvriendelijk op te treden.

Studiemateriaal
Er is een syllabus welke de nautisch medewerker moet doornemen. De nadruk bij deze module ligt echter op praktische communicatievaardigheden welke met een acteur geoefend worden (eventueel ook onderling geoefend wordt). 
Eigendomsrechten: Cursist
Copyright: NNVO

Aanmelden
De aanmelding van een cursist gebeurt door de werkgever. 
Na aanmelding ontvangt u direct een aanmeldbevestiging. Binnen 2 weken ontvangt u een reactie. Als u deze niet ontvangt, maak ons daarop dan a.u.b. attent.

Het is ook mogelijk deze training in-house te geven. Voor meer informatie over een in-house training kunt u bellen naar 010-4090048 of een e-mail sturen naar