04.02 Mobiel verkeersleider

Organisatie Divers
Locatie(s) Diverse locaties beschikbaar
Onderwijsv orm Klassikaal onderwijs i.c.m. zelfstudie (bv. werkplekopdrachten)
Doelgroep Nautische medewerkers die zich bezighouden met managen van verkeer
Niveau van de module MBO (4) werk- en denkniveau
Veronderstelde voorkennis Pre: 04.01 Patrouilledienst OF
01.02 Toezichthouder binnenwater
(Indicatieve) studiebelastinguren

1 dag contacttijd & ongeveer 8 uur zelfstudietijd

Afhankelijk van uw voorkennis en ervaring en uw werktempo kunnen meer of minder uren voorbereiding en huiswerk nodig zijn.

Afsluiting module De module wordt afgesloten middels praktijk
Aantal cursisten 8 -15 personen
Prijs deelnemer € 800,-
Geplande cursusdata

U kunt inschrijven op de volgende cursusdata:

- 28 november 2017
- 16 februari 2018
- 12 oktober 2018

 

 

Globale inhoudsbeschrijving van de module 
Om het verkeer goed te kunnen managen, is het belangrijk dat de nautisch medewerker weet wat de verkeerscentrales, hulp- en overheidsdiensten willen weten en daarop anticiperen. Daarnaast is het belangrijk dat de nautisch medewerker onderscheid kan maken tussen verschillende soorten verkeersinformatie en de risico’s kent van verkeersinformatie, aanwijzingen en correcties. In deze module wordt aandacht besteed aan al deze punten. In deze module wordt daarnaast ook aandacht besteed aan goede samenwerking met derden (met kennis van de rol , bevoegdheden en verantwoordelijkheden van verschillende partijen) en een juiste communicatiehouding als verkeersmanager.

Doel/rationale van de module
Het is van belang dat een medewerker kennis heeft van de functie van verschillende soorten verkeersinformatie, zodat er goed gecommuniceerd en gemanaged kan worden. Een goede communicatie is belangrijk om een veilig vaarweg te bevorderen.

Studiemateriaal
De cursist ontvangt een syllabus met oefeningen op basis van realistische casuïstiek, zelfstudieopdrachten en werkplekopdrachten. Daarnaast wordt tijdens de contacturen in de praktijk geoefend met realistische casuïstiek.

Aanmelden
De aanmelding van een cursist gebeurt door de werkgever. 
Na aanmelding ontvangt u direct een aanmeldbevestiging. Binnen 2 weken ontvangt u een reactie. Als u deze niet ontvangt, maak ons daarop dan a.u.b. attent.

Het is ook mogelijk deze training in-house te geven. Voor meer informatie over een in-house training kunt u bellen naar 010-4090048 of een e-mail sturen naar 

Inschrijven

Er zijn geen komende evenementen