04.07 Snelle motorboten

Onderwijsvorm Klassikaal
Studiebelasting

Voorbereiding lesstof: 2 uur

1 dag theorieles: 8 uur

Voorkennis Klein vaarbewijs I
Doelgroep Medewerkers die op een snelle motorboot gaan varen.
Omschrijving

Dit is een praktische module: je leert varen in een snelle motorboot (RIB/RHIB). Daarnaast een trainingsbijeenkomst met beperkt schriftelijk studiemateriaal.

Inhoud

Deze module is kort en bondig. Het legt de nadruk op veiligheid en omgevingsbewustzijn en is bedoeld voor kandidaten die al ervaring hebben met het besturen van snelle vaartuigen zoals jetski's, speedboten en RIB's. Ook ervaring met navigatie(kaarten) en de basistheorie (vaarbewijs) wordt aangenomen aanwezig te zijn. Kandidaten die hieraan niet voldoen, zullen een steile leercurve ervaren en hebben minder kans op het behalen van het certificaat. De praktijk wijst echter uit dat als de kandidaat goed kan observeren, leergierig is en open staat voor veranderingen het behalen van het certificaat zeker mogelijk is.

Examen De lesdag wordt afgesloten met een praktijkexamen.

 

Globale inhoudsbeschrijving van module 
Deze module is kort en bondig. Het legt de nadruk op veiligheid en omgevingsbewustzijn en is bedoeld voor kandidaten die al ervaring hebben met het besturen van snelle vaartuigen zoals jetski's, speedboten en RIB's. Ook ervaring met navigatie (kaarten) en de basistheorie (vaarbewijs) wordt aangenomen aanwezig te zijn. Kandidaten die hieraan niet voldoen, zullen een steile leercurve ervaren en hebben minder kans op het behalen van het certificaat. De praktijk wijst echter uit dat als de kandidaat goed kan observeren, leergierig is en open staat voor veranderingen het behalen van het certificaat zeker mogelijk is.

Doel/rationale van de module
Voor de veiligheid van het vaarwegverkeer is het van belang dat nautische medewerkers op het water weten hoe ze moeten omgaan met snelle motorboten. Snelle motorboten zijn namelijk gevaarlijk door hun snelheid.

Studiemateriaal
Beperkt schriftelijk studiemateriaal. De leerstof wordt met name praktisch aangeboden door te gaan varen in een snelle motorboot (RIB/RHIB).

Afsluiting module
Als de docent een positief oordeel geeft aangaande het volledig zelfstandig en vooral veilig kunnen besturen / navigeren van het vaartuig wordt het NNVO-certificaat afgegeven. Hieronder valt mede het juist communiceren aan boord, het kennen en volgen van standaard veiligheidsvoorschriften en indien nodig de marifoondiscipline.

Aanmelden
De aanmelding van een cursist gebeurt door de werkgever. Na aanmelding ontvangt u direct een aanmeldbevestiging. Binnen 2 weken ontvangt u een reactie. Mocht dit niet het geval zijn, laat het ons dan weten. 

Inschrijven

04.07 Snelle motorboten
19-03-2021 09:00

04.07 Snelle motorboten
23-04-2021 09:00

04.07 Snelle motorboten
14-05-2021 09:00

04.07 Snelle motorboten
09-07-2021 09:00

04.07 Snelle motorboten
27-08-2021 09:00

04.07 Snelle motorboten
24-09-2021 09:00

04.07 Snelle motorboten
22-10-2021 09:00