06.03 Communicatieapparatuur en -systemen

Organisatie Diverse organisaties verzorgen deze module 
Locatie(s) Diverse locaties beschikbaar
Onderwijsvorm Klassikaal onderwijs i.c.m. zelfstudie (bv. werkplekopdrachten)
Doelgroep Nautische medewerkers
Niveau van de module MBO (3/4) werk- en denkniveau
Veronderstelde voorkennis Geen. Een marifooncertificaat wordt wel aanbevolen
(Indicatieve) studiebelastinguren

2 dagdelen contacttijd en ongeveer 12 uur zelfstudietijd (waarvan ongeveer 8 uur uitgetrokken kan worden voor werkplekopdrachten).

Afhankelijk van uw voorkennis en ervaring en uw werktempo kunnen meer of minder uren voorbereiding en huiswerk nodig zijn.

Afsluiting module De module wordt afgesloten met een toets en een werkboek met werkplekopdrachten.
Aantal cursisten 10 -15 personen
Prijs deelnemer € 420,-
Geplande startdata

U kunt inschrijven op de volgende moduledata:

- 15 december 2017
- 14 maart 2018
- 1 november 2018
 

 

Globale inhoudsbeschrijving van de module 
In deze module worden verschillende soorten communicatieapparatuur en communicatiesystemen als informatievolgsystemen, marifoon, portofoon, vaste radarinstallaties besproken. Hierbij wordt onder andere gekeken naar het doel, de functie, de technieken en het omgaan met privacy gevoelige informatie. Daarnaast wordt er in deze module aandacht besteed aan GPS-systemen en ENC’s. Als laatste leert de nautisch medewerker hoe hij om moet gaan met bepaalde berichten via internet en teletekst,zodat de scheepvaart zo soepel en veilig mogelijk verloopt.

Doel/rationale van de module
 Vanuit de nautische sector is een behoefte ontstaan naar een juist gebruik van (privacygevoelige) communicatieapparatuur en –systemen door nautische medewerkers. Daarnaast heeft de nautisch medewerker kennis gemaakt met verschillende apparatuur en systemen.

Studiemateriaal
De cursist ontvangt een syllabus met oefeningen op basis van realistische casuïstiek, zelfstudieopdrachten en werkplekopdrachten. De nadruk ligt op het kennismaken met communicatieapparatuur en systemen.
Eigendomsrechten: Cursist
Copyright: NNVO

Aanmelden
De aanmelding van een cursist gebeurt door de werkgever. 
Na aanmelding ontvangt u direct een aanmeldbevestiging. Binnen 2 weken ontvangt u een reactie. Als u deze niet ontvangt, maak ons daarop dan a.u.b. attent.