Resultaten onderzoek onder binnenvaartschippers

Resultaten onderzoek onder binnenvaartschippers bekend

NNVO en MARIN deden onlangs onderzoek naar het gebruik van Vessel Traffic Service (VTS) door Nederlandse binnenvaartschippers. Het onderzoek richtte zich op de vraag hoe innovaties op het gebied van digitale systemen aan boord invloed hebben op de VTS-dienstverlening. Uit de resultaten blijkt onder meer dat de schippers positief zijn over VTS en dat de meeste typen informatie als relevant worden beschouwd. 

Kennismaken met... Irene van den Blink

In deze rubriek laten we nieuwe medewerkers van NNVO aan het woord. Hij of zij vertelt iets over zichzelf en over het werk bij NNVO. Dit keer is het de beurt aan Irene van den Blink, die sinds kort werkzaam is als medewerker bij het opleidingsteam.

Docent Nautische Leerlijnen NNVO

NNVO organiseert docentenbijeenkomst

Net als voorgaande jaren organiseert NNVO weer een docentenbijeenkomst voor docenten van de Nautische Leerlijnen. Tijdens een online meeting via Teams op dinsdag 28 november worden de deelnemers bijgepraat over de ontwikkelingen in het onderwijs van NNVO. De bijeenkomst wordt gehouden van 09.00 tot 11.00 uur.

Seminar NNVO eN MARIN

Terugblik op een inspirerend seminar

Door digitalisering wordt de regierol van de nautische operator de komende jaren alleen maar groter. Op de lange termijn zal vergaande automatisering van processen tot een wezenlijke verandering van taken leiden. Dat was een belangrijke conclusie van een inspirerend seminar op woensdag 1 november in Wageningen. 

Nautisch operators in het digitale tijdperk

NNVO en MARIN organiseren gezamenlijk seminar

Nautisch operators in het digitale tijdperk. Dat is het thema van het seminar dat NNVO in samenwerking met onderzoeksinstituut MARIN organiseert. Doel van de bijeenkomst is de belangrijkste partijen op het gebied van nautische dienstverlening bij elkaar te brengen om te praten over de ontwikkelingen in digitalisering en dataverkeer. 

Brug- en sluisoperator Henri Peeters

Hoe gaat het nu met… Henri Peeters?

Ruim een jaar geleden interviewden we Henri Peeters, die toen net zijn diploma had behaald voor de opleiding tot brug- en sluisoperator. Hij vertelde over zijn ervaringen met het onderwijs bij NNVO en waarom hij voor deze opleiding had gekozen. Nu zijn we benieuwd hoe het gaat in zijn nieuwe baan en of de praktijk goed aansluit op wat hij heeft geleerd. 

Bezoek verkeerscentrale Den Helder

Cursisten op praktijkbezoek in Den Helder

De cursisten die onlangs zijn gestart met hun opleiding tot VTS-operator brachten op woensdag 23 augustus een bezoek aan het havengebied in Den Helder. Zij namen een kijkje bij de verkeerscentrale, het Kustwachtcentrum en de KNRM. 

NNVO zoekt een ervaren onderwijskundig adviseur

Krijg jij energie van onderwijsvernieuwing? Ben jij een stevige gesprekspartner, deins je niet terug voor complexe vraagstukken en heb je ideeën over hoe dingen in ons onderwijs beter kunnen? Dan is de functie van onderwijskundig adviseur bij NNVO jou op het lijf geschreven!

Nieuwe groep cursisten gestart met VTS-opleiding

Een nieuwe groep van twintig cursisten werd op woensdag 9 augustus welkom geheten bij NNVO in Rotterdam. Zij volgen de komende maanden de Initial Training om te worden opgeleid tot VTSO (Vessel Traffic Service Operator). Voor veel cursisten betekent de opleiding een carrièreswitch.

Wijzigingen in examenreglement

Vanaf 1 juli 2023 geldt er een nieuwe versie van het examenreglement. De doorgevoerde wijzigingen zijn noodzakelijk om de opleidingen brug- en sluisoperator te kunnen accrediteren. NNVO heeft dit accreditatieproces eind 2022 in gang gezet. 

Achttien cursisten geslaagd voor VTS-opleiding

NNVO feliciteert de geslaagde cursisten van de Initial Training 21. Alle achttien cursisten hebben succesvol hun basisopleiding voor de functie van VTSO (Vessel Traffic Service Operator) afgerond. De felbegeerde papiertjes werden op woensdag 7 juni 2023 uitgereikt.

Nieuw algemeen telefoonnummer

Misschien had je het al gemerkt: NNVO is sinds kort weer te bereiken op een algemeen telefoonnummer in plaats van alleen op mobiele nummers. Via 010 - 311 00 95 verwachten wij onze telefonische bereikbaarheid te verbeteren en krijg je snel de juiste medewerker aan de lijn.

Heb je vragen?

Heb je vragen, opmerkingen, suggesties of andere zaken die je aan de orde wilt stellen? Maak dan gebruik van ons contactformulier. Uiteraard wordt alle informatie die NNVO bereikt vertrouwelijk behandeld.

Contact kort

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Contact

Marten Meesweg 115
3068 AV Rotterdam
Tel.  010 - 311 00 95

Algemene vragen

Opleidingsvragen

Contactformulier

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen bij NNVO. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Volg ons

Hoofdmenu