Passensysteem eind 2019 in werking

NNVO communiceerde eerder in een nieuwsbrief dat cursisten na het behalen van bepaalde bevoegdheden een pas zouden ontvangen. Met deze pas kunnen zij hun bevoegdheid voor het bedienen van lokale objecten aantonen. Het inregelen van dit passensysteem laat echter nog even op zich wachten en wordt naar verwachting eind 2019 gerealiseerd.

Wanneer je als cursist bijvoorbeeld de basisopleiding Brug- en Sluisbediening (03.00) en een taalmodule (05.01 of 05.03) hebt gevolgd, behaal je de basisbevoegdheid Brug- en Sluiswachter. In theorie zou je dan een pas moeten ontvangen zodat je daarmee je bevoegdheid voor het bedienen van lokale objecten kan aantonen. De werkgever bepaalt welke objecten tot de categorie basisobjecten behoren. In de praktijk is dit passensysteem nog niet in werking gesteld, omdat het nog technisch ingeregeld moet worden bij NNVO.

Leertrajecten herzien
Momenteel worden de leertrajecten van de Nautische Leerlijnen herzien en worden verschillende modules opgefrist. Hiervoor worden werkgroepen ingericht om zoveel mogelijk uniformiteit in te krijgen. Tijdens dit traject wordt het verstrekken van passen ook meegenomen. De bedoeling is dat eind 2019 het passensysteem gerealiseerd is.

Image