Kennismaken met... Farida Hamidullahkhan

In deze rubriek laten we elke maand een medewerker van NNVO aan het woord. Hij of zij vertelt iets over zichzelf en over het werk bij NNVO. Deze maand is het de beurt aan Farida Hamidullahkhan, coördinator Nautische Leerlijnen en lid van de commissie van Certificering en Auditing.

Wie is Farida Hamidullahkhan?
“Ik ben een 41-jarige trotse moeder van twee dochters van 10 en 11 jaar en een zoon van bijna 5 jaar. Naast mijn werk bij NNVO ben ik student Master Educational Needs en ZZP-leerkracht in het primair en voortgezet onderwijs. Ik houd van filosoferen en lezen. De boeken die ik graag lees hebben betrekking op persoonlijke ontwikkeling en verantwoord ‘rijk’ worden. Jim Rohn is iemand die mij enorm inspireert. Zijn speeches en het boek ‘Think and Grow Rich’ van Napoleon Hill luister en lees ik herhaaldelijk. Echt een aanrader!”

Welke werkervaring heb je?
“Ik heb acht jaar gewerkt in de boekhouding, mijn laatste baan was bij Heineken in Zoeterwoude. Daar werkte ik op de afdeling Retail waar ik veel klantcontact had met onze afnemers. Nadat ik in 2008 moeder was geworden, heb ik in 2009 een carrièreswitch gemaakt en wilde ik mijn passie om voor de klas te staan waarmaken. Ik rondde in 2013 met enorm veel plezier de Pabo af aan de Hogeschool Rotterdam. Na een aantal jaar voor de klas, ben ik in 2014 bij NNVO gestart als secretariaatsmedewerker en ben ik inmiddels coördinator van de Nautische Leerlijnen. Sinds kort ben ik ook parttime ondernemer en verhuur ik mezelf als leerkracht en begeleider van docenten en leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs. Hierdoor kan ik mijn passie voor het onderwijs nog verder ontwikkelen.”

Hoe ziet jouw gemiddelde werkweek eruit?
“Mijn werkweek bestaat voor zestig procent uit het werken voor NNVO en voor veertig procent uit het werken als leerkracht en begeleider in het onderwijs. Op maandag start ik bij NNVO met mijn mailbox. Deze filter ik voor de gehele week op prioriteiten en handelingen. De dinsdag staat in het teken van ons werkoverleg. Dat is een heilige dag, omdat op deze dag alle collega’s aanwezig zijn en we veel persoonlijk kunnen overleggen. Ik ben verantwoordelijk voor de planning en organisatie van onze cursussen en het aansturen van het secretariaat. Ik houd me graag bezig met wat allemaal beter kan in de processen waarmee ik en het secretariaat werken.”

Wat maakt jouw werk interessant?
“De planning van cursussen brengt veel uitdagingen met zich mee. Gelukkig kan ik door mijn jarenlange ervaring bij NNVO snel schakelen. Ik denk graag in oplossingen. Mijn kennis en kunde deel ik met collega’s, die daar weer van kunnen leren. Ook het aansturen van een leuk team van het secretariaat maakt mijn werk interessant. Het lid zijn van de commissie van Certificering en Auditing zorgt voor afwisseling. Je mag dan het laatste stuk van de inschrijving tot certificering beoordelen en de cursisten blij maken met een certificaat. Hierbij heb je soms veel contact met cursisten en opdrachtgevers. Mijn werk bij NNVO vind ik nog steeds heel leuk en ik maak het interessant door steeds nieuwe uitdagingen op te zoeken en de oplossingen achterna te gaan.”

Image