VTS start IT13 op nieuwe leslocatie

De lessen voor VTS vinden voortaan plaats op de nieuwe leslocatie aan de Schorpioenstraat 61 in Rotterdam Alexander. Cursisten van de Initial Training 13 beten het spits af met de introductie. Andreas Keller, hoofd opleidingen VTS, heette de groep van twaalf deelnemers welkom op maandag 12 augustus.

Na een rondje waarin iedereen zich voorstelde aan de hand van hun sleutelbos ging de opening van de opleiding IT13 van start. Keller legde uit wat de deelnemers zoal kunnen verwachten van de stof, hoe de cursus is opgebouwd en wat de regels zijn omtrent toetsing en examinering. Er werd verder praktische info gedeeld over onder andere een bezoek aan het Kustwachtcentrum.

Ook ontvingen cursisten een iPad waarop alle lesstof te vinden is, een boek over SMCP (Standard Marine Communication Phrases) en een map waarin ze onder meer de beoordelingsformulieren kunnen bewaren.

Over de Initial Training
De Initial Training is de basisopleiding voor VTSO’s in Nederland. Op 12 augustus was de opening van de IT13 bij NNVO. De deelnemers doen met deze cursus theoretische kennis op om het vak van VTSO uit te kunnen voeren. De cursisten passen de opgedane theoretische kennis ook toe op de simulator, waar zij later in het opleidingstraject mee te maken krijgen.

Image