Kennismaken met... Joyce Kooij

In deze rubriek laten we elke maand een medewerker van NNVO aan het woord. Hij of zij vertelt iets over zichzelf en over het werk bij NNVO. Deze maand is het de beurt aan Joyce Kooij, medewerker secretariaat Nautische Leerlijnen.

Wie is Joyce Kooij?
“Ik ben 23 jaar en ben geboren en getogen in Rotterdam. Sinds de zomer woon ik, na een pittige verbouwing, met mijn vriend samen. We hebben al 6,5 jaar een relatie en vonden dat het tijd werd om samen iets op te bouwen. Nu ik niet meer bij mijn ouders woon, staat het eten ’s avonds niet meer voor me klaar en moet ik zelf mijn vuile sokken wassen. En dan zijn er natuurlijk nog de rekeningen. Maar de vrijheid die ik nu heb, maakt het allemaal goed. In mijn vrije tijd doe ik mijn best om wekelijks te sporten en volg ik elke maandagavond een meditatiecursus. Mediteren klinkt best zweverig, maar is het eigenlijk helemaal niet. Ik raad het iedereen aan in deze drukke en gehaaste samenleving. Daarnaast geniet ik ervan om af te spreken met familie en vriendinnen. Ik neem de tijd om dit in te plannen, want ik vind het belangrijk om een goede band te hebben met de mensen die ik liefheb.”

Welke werkervaring heb je?
“Op mijn vijftiende ben ik met een bijbaantje begonnen in een schoenenwinkel. Daarna heb ik tijdens mijn opleiding tot schoonheidsspecialist verschillende bijbanen gehad, waaronder in een supermarkt. In mijn stageperiode merkte ik dat het werken als schoonheidsspecialist niet helemaal mijn ding was, dus nadat ik de opleiding had afgerond, heb ik een tussenjaar gehad. Ik heb toen de opleiding Management Assistent gevolgd. Hierna ben ik direct aan de slag gegaan als medewerker secretariaat bij NNVO. Ik heb tot nu toe ontzettend veel geleerd en ben me nog steeds aan het ontwikkelen. Zo ga ik binnenkort een cursus persoonlijke weerbaarheid volgen. Ik vind het top dat ik bij NNVO die mogelijkheid krijg.”

Hoe ziet jouw gemiddelde werkweek eruit?
“Mijn werkweek begint op dinsdag. Ik ga eerst na welke taken de meeste prioriteit hebben voor die week en overleg met mijn collega’s wat hun planning is. Ik werk nauw samen met Romy en Kayleigh dus hun planning hangt vaak af van mijn planning en andersom. In grove lijnen zorgen we ervoor dat gedurende de week alle cursussen goed verlopen. We verwerken inschrijvingen, zorgen ervoor dat de docenten het benodigde materiaal ontvangen en zijn het eerste aanspreekpunt voor de cursisten.”

Wat maakt jouw werk interessant?
“De afwisseling in de werkzaamheden maakt mijn werk interessant. Naast mijn reguliere taken begeleid ik Romy die een BBL-opleiding volgt en organiseer ik momenteel samen met Francoise het jaarlijkse bedrijfsuitje. Deze diversiteit zorgt ervoor dat het werk voor mij uitdagend blijft.”

Image