Kennismaken met… Janneke van Eck

In deze rubriek laten we elke maand een medewerker van NNVO aan het woord. Hij of zij vertelt iets over zichzelf en over het werk bij NNVO. Deze maand is het de beurt aan onderwijskundige Janneke van Eck.

Wie is Janneke van Eck?
“Ik ben 32 jaar en woonachtig in Hardinxveld-Giessendam met mijn man Job en twee zonen. Na mijn tijd op de middelbare school wist ik meteen dat ik iets met onderwijs wilde doen, maar ik zag mezelf niet voor een klas met jonge kinderen staan. Daarom ben ik onderwijskunde gaan studeren zodat ik me meer op de ontwikkeling van onderwijs kon richten. Na mijn studie ben ik eigenlijk direct begonnen bij NNVO. In de eerste jaren werkte ik fulltime, maar na de geboorte van mijn oudste zoon - tweeënhalf jaar geleden - ben ik twee dagen per week gaan werken. Het is druk om alles in twee dagen te moeten doen. Gelukkig heb ik twee goede collega’s die ook veel weten van onderwijs.”

Welke werkervaring heb je?
“Ik werk inmiddels ruim negen jaar bij NNVO. In de loop der jaren heb ik veel geleerd van mensen uit het werkveld. Van coaches heb ik veel geleerd over het mooie VTS-vakgebied en van docenten en inhoudsdeskundigen over het bedienen van bruggen en sluizen. Ik vind het altijd heel interessant om bij examens aanwezig te zijn. Dit doe ik vanuit mijn rol als CCA-lid en ik leer dan ook veel over het vak. Vóór mijn NNVO-tijdperk heb ik stagegelopen bij een bedrijf dat leermiddelen ontwikkelt voor mbo-scholen. Ook werkte ik als administratief medewerker bij een scheepsmakelaar.”

Hoe ziet jouw gemiddelde werkweek eruit?
“Mijn twee werkdagen zijn zo gevuld. Op dinsdagochtend begin ik vaak met het doornemen van de e-mails en daarna begint het wekelijkse werkoverleg. In de middag pak ik dan taken op zoals het maken/controleren van een examen, het maken en/of controleren van lesmateriaal, het ontwikkelen van een nieuwe opleiding of ik behandel samen met mijn collega Andreas de e-mails die binnenkomen bij de Commissie van Certificering en Auditing (CCA). Naast deze werkzaamheden ben ik vaak buiten de deur. Ik geef dan bijvoorbeeld trainingen aan coaches of examinatoren of ik begeleid coaches en cursisten op de simulator. Verder ben ik sinds eind december lid van onze personeelsvertegenwoordiging.”

Wat maakt jouw werk interessant?
“Best wel veel: het is heel afwisselend in taken en ik heb contact met veel verschillende mensen. Daarnaast heb ik ook leuke collega’s waarmee ik kan sparren, maar ook kan lachen!”

Image