NNVO formeert werkgroep voor leerlijn varende beroepen

Heb jij als participant van NNVO te maken met varende beroepen en wil jij je inzetten om de leerlijn voor deze beroepen te optimaliseren? Dan is NNVO op zoek naar jou. Enige tijd geleden formeerden we al een werkgroep voor de leerlijn voor brug- en sluiswachters. Nu blijkt er ook behoefte te zijn om dit voor andere functies op te pakken.

Het gaat dan met name om de varende beroepen zoals mobiel verkeersleider en gezagvoerder. Korstiaan Huisman, coördinator Nautische Leerlijnen: “Sinds vorig jaar houdt een werkgroep zich bezig met het optimaliseren van de leerlijn voor brug- en sluiswachters. Wat kan beter? Is het niveau van de opleiding voldoende? Dit soort vragen komen aan de orde. Om zo breed mogelijk gedragen leerlijnen vast te stellen, willen we graag ook een werkgroep inrichten voor de varende beroepen.”

Schakel
Voor de nieuwe werkgroep is NNVO op zoek naar participanten die met deze beroepen te maken hebben. Er ligt al een concept-leerlijn die als uitgangspunt kan worden gebruikt. “Wie in deze werkgroep plaatsneemt, fungeert als schakel tussen de werkvloer, de deskundigen binnen zijn of haar organisatie en NNVO. Zo kunnen we borgen dat het uiteindelijke resultaat breed gedragen is. Hoe vaak we bij elkaar komen, hangt af van het tempo waarmee we onderling de zaken met elkaar afstemmen,” aldus Korstiaan Huisman.

Ben of ken jij iemand uit jouw organisatie die zich graag wil aansluiten bij de werkgroep voor varende beroepen? Laat het ons weten. Mail naar: .

Image