Coronavirus: meestgestelde vragen & antwoorden

Hoe gaat NNVO om met het coronavirus?
NNVO volgt te allen tijde de adviezen op van de overheid en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dit betekent dat onze leslocatie in elk geval tot 1 juni gesloten is en alle medewerkers vanuit huis hun werkzaamheden verrichten. Je kunt ons gewoon bellen en mailen tijdens kantoortijden (van 08.00 tot 17.00 uur). Momenteel ontwikkelen we oplossingen om onderwijs op afstand mogelijk te maken. De eerste pilots vonden plaats op 23 maart en zijn overwegend positief ontvangen.

Hoe lang blijft de leslocatie van NNVO gesloten?
De overheid heeft alle bijeenkomsten verboden tot 1 juni (in plaats van 6 april). Dit geldt ook voor bijeenkomsten met minder dan 100 mensen. Dit betekent dat NNVO in elk geval tot 1 juni geen lessen op locatie kan verzorgen.

Gaan de geplande lessen nog door?
NNVO houdt alle cursisten op de hoogte van de planning die we momenteel opnieuw samenstellen. Cursisten die een cursus hebben gemist als gevolg van de coronacrisis hebben nu onze prioriteit. Wij zullen hen als eerste benaderen om een module online te volgen. Onze volgende stap is het plaatsen van een nieuwe planning op de website, zodat er kan worden ingeschreven op modules die online aangeboden worden.

Moet ik mezelf nog een keer aanmelden als mijn cursus niet is doorgegaan?
Cursisten die reeds bij ons staan ingeschreven, hoeven zich niet opnieuw aan te melden. Zij krijgen binnenkort bericht van NNVO.

Welke modules worden online gegeven?
De komende tijd worden de volgende modules online gegeven:
• 06.05: Gespreksdicipline
• 06.02: Communicatie
• 03.00: Basisopleiding brug- en sluiswachter

In een iets later stadium worden ook deze modules online aangeboden:
• 03.04: Bediening op afstand
• 02.02: Rapporteren
• 08.01: Incidentmanagement
• 01.02: Toezichthouder binnenwater

De overige modules worden tot nader bericht uitgesteld.

Hoe kan ik straks (her)examen doen?
Ook voor de examens creëren we oplossingen, daarover ontvang je per module apart bericht. De examens worden namelijk per module bekeken en indien nodig aangepast. Zo kan het examen bestaan uit een thuiswerkopdracht of het examen vindt mondeling per videobellen plaats. Voor sommige examens wordt een dag ingericht op het NNVO-kantoor in Rotterdam, waarbij we ons zullen houden aan de richtlijnen van de overheid en het RIVM.

De herexamens worden bij ons op kantoor in shifts afgenomen. Neem contact op met het secretariaat om hiervoor een afspraak in te plannen.

Kan ik nog een certificaat per post verwachten?
Nadat je een module hebt behaald, versturen wij het certificaat digitaal naar het bij ons bekende e-mailadres. Indien je het certificaat later nog per post wilt ontvangen, kun je dit aanvragen via . Wij zullen het certificaat nasturen zodra ons kantoor weer open is.

Wanneer ontvang ik mijn bevoegdheidspas?
We zijn helaas niet in de mogelijkheid om de bevoegdheidspassen te printen. Als je de bevoegdheid voor Nautisch Verkeersregelaar bij ons aanvraagt en je voldoet aan de eisen, dan ontvang je per e-mail een document met een verklaring dat je bevoegd bent. De pas wordt nagestuurd zodra ons kantoor weer open is.

Heb je algemene vragen over het coronavirus? Neem dan contact op via 0800-1351 (dagelijks bereikbaar van 08:00 tot 22:00 uur).

Image