Kennismaken met... Johan van Breda

In deze nieuwe rubriek laten we elke maand een medewerker van NNVO aan het woord. Hij of zij vertelt iets over zichzelf en over het werk bij NNVO. Johan van Breda bijt het spits af, hij werkt sinds maart van dit jaar als ad-interim-directeur.

Wie is Johan van Breda?
“Ik ben een 50-jarige Brabander uit Oss die houdt van gezelligheid, lekker eten en een goed glas wijn. Ik ben inmiddels 25 jaar getrouwd met Juliëtte en wij hebben samen twee zonen: Julian van bijna 21 jaar en Jeroen van 19 jaar. Als klein kind wilde ik altijd al mensen beter maken. In eerste instantie dacht ik dit in te vullen door huisarts te worden. Later besefte ik dat de studie geneeskunde toch niets voor mij was en ben ik psychologie gaan studeren. De mens interesseert me namelijk enorm en het ‘beter maken’ ging over naar talent ontwikkelen. Ik zie mezelf als een bruggenbouwer die in verbinding staat met mensen, maar mensen ook in verbinding brengt met ambities en bedrijfsdoelstellingen om het maximale resultaat te behalen.”

Welke werkervaring heb je?
“Na mijn studie economische psychologie ging ik aan de slag bij KPN. Daar heb ik uiteindelijk 22,5 jaar gewerkt in meerdere functies: accountmanager, procesmanager, teammanager, coach van een groot verandertraject en operationeel manager. In 2018 ben ik als zelfstandig ondernemer begonnen als partner bij Management Strategen. Wij begeleiden bedrijven in verandertrajecten door te onderzoeken wat de ambitie is en deze door te vertalen naar doelen en transitieplannen. We leggen vooral de verbinding met de kwaliteiten; dit zijn vaak de mensen binnen een organisatie. Ik heb geen nautische achtergrond, behalve het feit dat mijn ouders vroeger een boot hadden en ik heel graag in en op het water te vinden ben.”

Hoe ziet jouw gemiddelde werkweek eruit?
“Ik werk momenteel drie dagen per week als ad-interim-directeur bij NNVO en daarnaast werk ik twee dagen voor mijn eigen onderneming. Met het hele team van NNVO hebben we een plan van aanpak gemaakt om de kwaliteit van de Nautische Leerlijnen te verbeteren. Mijn taak binnen NNVO is enerzijds het uitvoeren van dit plan, maar tevens kijken hoe we de organisatie klaar voor de toekomst kunnen maken en hoe we nog beter kunnen inspelen op de wensen en veranderingen van onze participanten en overige opdrachtgevers. Ook VTS zal zich verder blijven ontwikkelen en inspelen op de ontwikkelingen in de toekomst. Uiteindelijk ga ik ervoor zorgen dat er een goede directeur wordt aangenomen die verder gaat met de verbeterprocessen.”

Wat maakt jouw werk interessant?
“Het werken met mensen en een gezamenlijke passie vind ik altijd zeer interessant. Verder zie ik dat er weer gebouwd wordt aan vertrouwen, zowel binnen als buiten NNVO. Samen verantwoordelijkheid nemen en een klus klaren, is waar ik de meeste energie van krijg. Het hele team van NNVO is heel leuk om mee te werken en iedereen wil graag kwaliteit leveren. Het feit dat we één NNVO zijn en als zodanig naar buiten treden, is een mooi resultaat hiervan.”

Image