Nieuwe cursisten gestart met VTS-opleiding

De eerste Initial Training van 2022 voor aankomende VTS-operators is een feit. Op dinsdag 4 januari werd een nieuwe lichting cursisten welkom geheten bij NNVO in Rotterdam. Door de coronamaatregelen werden de cursisten opgesplitst in twee groepen met elk hun eigen tijdvak en volgde één cursist de bijeenkomst vanuit huis.

De in totaal zestien cursisten werden welkom geheten door directeur Pieter Kuijt en hoofd VTS-opleidingen Andreas Keller. Zij kregen uitleg over NNVO als organisatie, over het team en bij wie ze terecht kunnen voor vragen. Maar het openingsprogramma stond vooral in het teken van de VTS-opleiding. Hoe is de opleiding opgebouwd? Welke competenties gaan ze behalen? Wanneer gaan ze trainen op de simulator? Hoe verlopen de toetsen en examens? Op dit soort vragen kregen de cursisten uitgebreid antwoord.

Intensief traject

Na het informatieve deel stond een onderlinge kennismaking op het programma. De cursisten gaan namelijk een intensief traject in waarbij ze regelmatig met elkaar moeten samenwerken. Om goed voorbereid aan de opleiding te kunnen beginnen, mochten de cursisten Chromebooks in ontvangst nemen. Er volgde een uitleg en installatie, waarna de e-learning Poseidon werd toegelicht. Ook kreeg de groep uitleg over de online leeromgeving Bedrijfstrainingen Online.

Theorie- en praktijklessen

De eerste theorielessen starten op 7 januari. Bezoeken aan verkeerscentrales, het Kustwachtcentrum en het meevaren op een schip zijn momenteel niet mogelijk, maar hiervoor worden alternatieven bedacht. Vanaf 2 maart gaan de praktijklessen van start, waarbij de cursisten aan de slag mogen op de simulator. Voor deze lessen wordt de groep verdeeld over verschillende praktijklocaties. Na een succesvolle afronding van de opleiding mogen de cursisten in mei hun VTS-diploma in ontvangst nemen.

Heb je vragen?

Heb je vragen, opmerkingen, suggesties of andere zaken die je aan de orde wilt stellen? Maak dan gebruik van ons contactformulier. Uiteraard wordt alle informatie die NNVO bereikt vertrouwelijk behandeld.

Contact kort

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Contact

Marten Meesweg 115
3068 AV Rotterdam

Vragen of meer informatie?

Openingstijden
Ma t/m vr: 08.00-17.00 uur

Contactformulier

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen bij NNVO. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Volg ons

Hoofdmenu