Zestien cursisten geslaagd voor Initial Training 11 en 12

NNVO feliciteert alle geslaagden van de Initial Training (IT) 11 en 12, het algemene gedeelte van de VTS-opleiding. Op 23 mei 2019 mochten negen geslaagden het diploma voor de IT 11 in ontvangst nemen en op 9 juli waren er zeven geslaagden die het felbegeerde papiertje kregen overhandigd. De diploma-uitreiking vond plaats in Hotel ARA in Zwijndrecht, gelegen aan de Oude Maas.

De VTS-opleiding is dé opleiding voor VTS-operators (verkeersbegeleiders) in Nederland. Zij zorgen ervoor dat het scheepvaartverkeer veilig en vlot verloopt. De opleiding bestaat uit een algemeen deel (Initial Training) en een deel in het gebied waar de operator te werk wordt gesteld (Sector Training). De zeven VTS-autoriteiten in Nederland organiseren gezamenlijk deze opleiding. NNVO verzorgt het uniforme deel en daarnaast de examens voor de Sector Training. Ook houdt NNVO het register van bevoegdheden bij.

Chipje
Op beide diploma-uitreikingen heerste terecht een feestelijke stemming. De geslaagden hadden hun familieleden meegenomen, er waren een aantal coaches naar Zwijndrecht afgereisd en ook enkele teamleiders van de cursisten waren aanwezig. Andreas Keller, hoofd VTS-opleidingen bij NNVO, sprak het gezelschap toe met de woorden: “Om een VTS-opleiding succesvol te kunnen afronden, heb je een bepaald talent nodig. Dat heb je of dat heb je niet. Wij zien dat talent als een chipje die we gedurende de opleiding gaan aansluiten.”

Succesvolle IT’s
Na de inleiding door Andreas Keller mochten de geslaagden één voor één naar voren komen om hun diploma in ontvangst te nemen. Daarbij werd over elke cursist iets persoonlijks verteld, zoals zijn nautische ervaring. De middag werd afgesloten met een gezellige borrel. Met in totaal zestien geslaagden kijkt NNVO terug op twee succesvolle IT’s. De cursisten stromen nu door naar de Sector Training, het vervolg van de VTS-opleiding. De volgende IT start op 12 augustus 2019.

 

Image