Escaperoom moet cursisten beter voorbereiden

Op 30 oktober is een plan gepresenteerd om de opleiding meer inhoud te geven en de modules beter op elkaar te laten aansluiten. Behalve aanpassingen in de lesstof kunnen toekomstige cursisten ook een escaperoom verwachten.

De werkgroep voor de opleiding tot brug- en sluiswachter kwam onlangs voor de tweede keer bij elkaar om het lesprogramma aan te passen. De basismodule van de opleiding tot brug- en sluiswachter gaat van drie naar zes dagen. Daarnaast wordt de opleiding in zijn geheel korter en daardoor beter planbaar.

Om cursisten beter voor te bereiden op hun toekomstige baan komt er een werkbezoek bij en is er een ‘escaperoom’ ontwikkeld. Dat laatste klinkt spannender dan het is, vertelt Korstiaan Huisman, coördinator Nautische Leerlijnen bij NNVO: “Deze escaperoom bestaat uit een doorzichtige doos met een slot erop. Cursisten krijgen een praktijkcasus die zij in teamverband en onder tijdsdruk moeten oplossen. Uit deze opdracht halen ze een code om het slot te openen. Zij brengen hiermee de lesstof op een interactieve manier in de praktijk. Dit zal ertoe bijdragen dat cursisten beter beslagen ten ijs komen.”

Planning
In januari 2020 volgt er een pilot waarin de vernieuwde opleiding in de praktijk zal worden getoetst. Na afloop komt er een evaluatie en bij een succesvolle pilot gaat deze nieuwe manier van opleiden formeel van start.

Image