Kennismaken met… Caroline Lichtenberg

In deze rubriek laten we elke maand een medewerker van NNVO aan het woord. Hij of zij vertelt iets over zichzelf en over het werk bij NNVO. Deze maand is het de beurt aan communicatiespecialist Caroline Lichtenberg.

Wie is Caroline Lichtenberg?
“Ik ben een allround communicatiemedewerker met een passie voor schrijven, filmen en monteren. Ook houd ik me graag bezig met het beheren van social mediakanalen. Ik denk doelgroepgericht en wil mijn publiek door middel van een vlotte schrijfstijl bereiken. Daarom vind ik het relevant en leuk te onderzoeken wat de behoefte van het publiek is en speel daar graag op in.”

Welke werkervaring heb je?
“Tijdens en na mijn studie journalistiek werkte ik voor diverse landelijke en lokale media als multimediale journalist. Daarnaast heb ik op een communicatiebureau de kneepjes van het communicatievak geleerd. Als journalist zit je aan de andere kant van de tafel en die ervaringen kan ik ook goed gebruiken in het communicatievak. Ik ken dus beide kanten van de tafel.”

Hoe ziet jouw gemiddelde werkweek eruit?
“Mijn werk voor NNVO heb ik altijd gecombineerd met een andere baan. Ik werk één vaste dag in de week voor NNVO, waar ik samen met mijn collega Esther onder meer nieuwsberichten schrijf voor de website en nieuwsbrief en allerlei communicatie-uitingen redigeer. Verder houden we ons bijvoorbeeld ook bezig met het redigeren van lesmateriaal, beheren we de social mediakanalen en produceren we korte video’s. De afwisseling van tekst en beeld is in mijn ogen belangrijk, zo zorgen we voor een goed gevarieerde website en nieuwsbrief.”

Wat maakt jouw werk interessant?
“De afwisseling. Dan weer een interview, dan weer een tekst, vervolgens houd ik me bezig met beeld of loop ik een presentatie na op spel- en taalfouten. In een dag kun je veel verschillende dingen doen en dat maakt het werk zo leuk.”

Image