NNVO werkt samen met TinQwise aan e-learningproject

NNVO is samen met TinQwise begonnen aan een e-learningtraject voor de VTS-opleiding. Op 14 januari vond de officiële ondertekening en daarmee de kick-off van het project plaats. De overeenkomst werd getekend door Johan van Breda, ad-interim-directeur NNVO en Reinoud van Dommelen, managing partner TinQwise.

De komende tijd gaan de twee partijen aan de slag met het ontwikkelen van e-learning voor de eerste zes oefeningen van de Initial Training, die nu nog op een simulator worden gedaan. “Dit zijn oefeningen die heel goed te vervangen zijn door e-learning,” vertelt Andreas Keller, hoofd VTS-opleidingen bij NNVO. “Het voordeel van e-learning is dat cursisten meer mogelijkheden krijgen om te oefenen en NNVO tegelijkertijd kosten bespaart. We hebben minder simulatorcapaciteit nodig en kunnen vooral de inzet van coaches beperken. Bovendien wordt de opleidingsduur korter en efficiënter, waardoor we meerdere instapmomenten voor de Initial Training van de VTS-opleiding kunnen creëren.”

Eerste sessies
Namens NNVO zijn vooral Andreas Keller en opleidingskundige Francoise Kort bij het project betrokken. Andreas: “Inmiddels liggen de eerste sessies achter ons. Het waren intensieve, maar erg leuke dagen waarin veel informatie werd uitgewisseld. We hebben een inventarisatie gemaakt van de zaken die in de e-learning aan bod moeten komen en hoe dit ingericht moet worden. De komende weken werken we elke dinsdag en donderdag samen met TinQwise aan het project. Op basis van deze sessies krijgt de e-learning steeds meer gestalte.”

Planning
Het doel is om in augustus/september de eerste versies te kunnen toetsen in Initial Training 16. NNVO verwacht de vernieuwde opleiding vanaf januari 2021 aan te bieden.

Image