VTS-opleiding weer op koers ondanks corona

In januari van dit jaar kondigden we aan dat Initial Training 15 van de VTS-opleiding met 22 deelnemers van start ging. In maart zorgde het coronavirus ervoor dat we de training tijdelijk moesten staken. Inmiddels is de draad weer opgepakt en kunnen de deelnemers alsnog hun felbegeerde papiertje halen.

Door de grootte van de groep cursisten – tien meer dan normaal - was eerder dit jaar besloten de klas op te splitsen over twee theorielocaties en drie praktijklocaties. Op het gebied van planning best een uitdaging, maar alles verliep soepel. Totdat het coronavirus om de hoek kwam kijken, met de bijbehorende maatregelen tot gevolg. Hoe houd je anderhalve meter afstand in een klaslokaal met een grote groep deelnemers? En hoe doe je dat op een praktijklocatie, waar de ruimte van de simulator beperkt is? Initial Training 15 werd tijdelijk stopgezet en NNVO zocht samen met de VTS-autoriteiten naar oplossingen. Dat is gelukt. De grote groep cursisten van Initial Training 15 werd opgedeeld in vier groepen, zodat alle deelnemers hun training konden vervolgen.

Coronaproof
In eerste instantie is gestart met één groep van acht cursisten bij het MARIN in Wageningen. Daarna volgden twee kleinere groepen van de Port of Amsterdam en Port of Rotterdam. Half mei gaat een vierde groep met acht cursisten van start, wederom bij het MARIN in Wageningen. Elke groep heeft een eigen rooster met bijpassende coachindeling. De examens en toetsen vinden zoveel mogelijk op dezelfde momenten plaats. Alle trainingsactiviteiten vinden ‘coronaproof’ plaats.

Andreas Keller, hoofd VTS-opleidingen: “Het was een puzzel om ondanks deze coronatijd door te kunnen gaan met de training. Maar zolang we goed met elkaar samenwerken en de wensen van de VTS-autoriteiten duidelijk in beeld hebben, kunnen we heel wat bereiken. Het flexibel aanvragen van opleidingen is nu misschien wel dichterbij dan we voor ogen hadden.” Ook de Sector Trainingen zijn doorgegaan en de examinering daarvan is over het algemeen goed verlopen.

E-learning
In de tussentijd krijgt ook het e-learningtraject steeds meer vorm. Ondanks alle uitdagingen die het coronavirus met zich meebrengt, gaat NNVO door met het ontwikkelen van de online leeromgeving bij VTS. Van de drie onderdelen (bediening van de simulator, basiscommunicatie en topografie) is voor het eerste onderdeel de testversie gelanceerd. Hoewel de e-learning nog in de kinderschoenen staat, is de eerste testfase dus een feit.

Image

Laatste nieuws

Controller David le Roy al bijna 20 jaar werkzaam bij NNVO

David le Roy begon in mei 2005 als financieel medewerker bij NNVO. Hij was destijds het zesde personeelslid dat in dienst kwam. Inmiddels is hij dus al bijna twintig jaar werkzaam bij NNVO. David groeide door naar de functie van controller en is tegenwoordig ook parttime zzp’er. Hoe kijkt hij terug op de afgelopen jaren? 

Lees meer

NNVO viert 20-jarig jubileum

Feestelijk nieuws: vandaag is het precies twintig jaar geleden dat NNVO een stichting werd. Als samenwerkingsverband bestond NNVO al sinds 1989, maar in 2004 werden wij een zelfstandige onderwijsinstelling. Wij vieren dus ons 20-jarig jubileum! Ter ere hiervan heeft ons logo een decoratief tintje gekregen en blikken we in dit artikel terug op de afgelopen twee decennia. 

Lees meer

NNVO zoekt een manager Opleidingen & Dienstverlening

Ben jij die verbindende leider die op inspirerende wijze sturing geeft aan een team? Ben je sterk in opleidings- en bedrijfsprocessen en schakel je gemakkelijk tussen operationeel, tactisch en strategisch niveau? Als manager bij NNVO krijg je een breed en uitdagend takenpakket met veel ruimte en verantwoordelijkheid. 

Lees meer

Heb je vragen?

Heb je vragen, opmerkingen, suggesties of andere zaken die je aan de orde wilt stellen? Maak dan gebruik van ons contactformulier. Uiteraard wordt alle informatie die NNVO bereikt vertrouwelijk behandeld.

Contact kort

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Contact

Marten Meesweg 115
3068 AV Rotterdam
Tel.  010 - 311 00 95

Algemene vragen

Opleidingsvragen

Contactformulier

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen bij NNVO. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Volg ons

Hoofdmenu