Kennismaken met… David le Roy

In deze rubriek laten we elke maand een medewerker van NNVO aan het woord. Hij of zij vertelt iets over zichzelf en over het werk bij NNVO. Deze maand is het de beurt aan controller David le Roy.

Wie is David le Roy?
“Al op de basisschool ontwikkelde ik een passie voor rekenen en toneel. De rekentoetsen en de toneelstukken waren voor mij de hoogtepunten van het schooljaar. Naast mijn liefde voor acteren, zie ik mijzelf als een bevlogen controller. Ik werk graag samen met andere collega’s om een mooi resultaat te behalen. Mijn doel is om in teamverband de directie en het management te ondersteunen bij het besturen en beheersen van de organisatie. Verder vind ik het leuk om te studeren. Afgelopen jaar heb ik mijn master Accounting & Control op de Vrije Universiteit van Amsterdam behaald en op 1 september begin ik aan de Amerikaanse CMA-opleiding, wat staat voor Certified Management Accountant. In de weekenden maak ik graag stedentrips en bezoek ik regelmatig de bioscoop en sportschool.”

Welke werkervaring heb je?
“Naast mijn werkzaamheden als controller en financieel medewerker bij NNVO, heb ik ook als cashmanager gewerkt bij ING Verzekeringen. Mijn taak was het aan- en verkopen van vreemde valuta en het minimaliseren van de kosten van diverse rekeningen. Daarnaast heb ik in de horeca gewerkt bij onder meer Hollywood en Crazy Pianos.”

Hoe ziet jouw gemiddelde werkweek eruit?
“Ik werk van maandag tot en met donderdag en heb veel overleg met mijn collega’s om samen de doelstellingen van NNVO te realiseren. Ik houd mij bezig met het opstellen van managementrapportages, de maandcijfers en het analyseren van de financiële resultaten in de juiste juridische entiteit. Andere werkzaamheden zijn het voorbereiden van de jaarcijfers voor de accountantscontrole, het opstellen van de meerjarenbegroting en personeelszaken.”

Wat maakt jouw werk interessant?
“De diversiteit en verantwoordelijkheid maken mijn functie als controller erg interessant. Ik ben niet alleen verantwoordelijk voor de gehele financiële huishouding, als MT-lid houd ik mij ook bezig met de strategie en het ontwikkelen en operationaliseren van het beleid voor de korte en lange termijn.”

Image